Fifa 21’de alınabilecek düşük bütçeli yaşlı ama tecrübeli futbolcular - Ahmed Yasir Orman

Fifa 21’de alınabilecek düşük bütçeli yaşlı ama tecrübeli futbolcular

   Daha önce Fifa 18’depotansiyelli genç futbolcular diye yazı yazmıştım. O yazıda 3 futbolcu tanıtmıştım. Devamını da yazmayı planlasam da bir daha yazmaya üşendim. Şimdi nasip Fifa 21’de imiş. Tabi bu sefer genç futbolcuları tanıtmayacağım. Onun yerine kendimce iyi gördüğüm yaşlı futbolcu tanıtımı yapacağım. Tüm takımı potansiyelli gençlerle doldurmak çok da gerçekçi olmuyor. Sonuçta her takımda ağır abiler oluyor. Bu ağır abiler de takımdaki gençlere örnek oluyor. Bu yüzden arada böyle iyi, yaşlı ama tecrübeli futbolculara da takımımızda yer vermeliyiz ki bu sayede hem oyun daha eğlenceli hale gelsin hem de gerçekçilik artsın. Bunun yanında aldığımız potansiyelli futbolcular da gelir gelmez yüksek overal olmuyor. Direk ilk 11’e aldınız mı da büyük sıkıntılar çekiyorsunuz. Bu yüzden bu tarz genç futbolcuları maçın ilerleyen dakikalarında maçın gidişatını göre almak daha iyi olacaktır. Tabi ben kariyere İngiltere 4. Liginde olan Bolton ile başladım. Bu yüzden tanıtımda çok üst düzey futbolcular beklemeyin. Sözü fazla uzatmadan başlayalım ağır abilerimizi tanıtmaya.

Norbert Könyves (10 Haziran 1989) SNT/SĞK

Norbert Könyves fifa
1 Eylül 2020
  Futbolun olmazsa olmazı gollerdir. Az gollü maçlar pek fazla taraftar tarafından sevilmez. Bakınız Aykut Kocaman’a. Fenerbahçe’yi Uefa’da yarı finale taşıdığı sene bile defans futbolu oynattığı için baya eleştirilmişti. İşte bu sebeple forvete şöyle hızlı ve güçlü bir forvet almam gerektiğini düşündüm. Bu alacağım forvetin attığı gollerle hem taraftarlar coşacaktı hem de benim Bolton’daki teknik direktörlük koltuğum sağlamlaşacaktı. Bu yğzden başladım forvet arayışına.

Serbest olan futbolcularda araştırma yaparken karşıma 31 yaşında olan Norbert Könyves çıktı ve hemen aldım. Tabi ismi Könyves olunca direkt 1929 buhranından sonra iktisat dünyasına damgasını vurmuş olan John Maynard Keynes’i çağrıştırdığı için lakabı benim için direk Keynes oldu. Tek farkı bizim Keynes iktisat dünyasına değil Bolton tarihine damgasını vuracaktı. Keynes’te en hoşlandığım nokta ceza sahası dışında kaleye sırtı dönükken topu aldığında hızla dönüp çok hızlı topla kaleye gidebiliyor olması. Bunu yapabiliyor olmasının sebebi gücü, srint hızı ve hızlanması çok iyi. Çevikliği de idare eder. İngiltere 4. Lig için fazlasıyla yetecek bir topçu. Ayrıca yaşına rağmen 68 olan overalı 69’a çıktı. Daha önce bu yaşta bir futbolcunun geliştiğini görmemiştim. Tabi bunun sebebi fazla oynatıp formda olmasından kaynaklı da olabilir. Sonuçta tüm yıl boyunca 42 maça çıktı ve 34 gol ve 17 asist yaptı. Bir forvet için muazzam bir istatistik. Tek kusuru milli takım maçlarına gidiyor olması. Milli takım maçlarına gittiği zaman da lige ara verilmediği için mecbur yerine başkasını oynatmak zorunda kalıyordum. İkinci yılın başında da güzel bir teklif gelince 1 milyon küsüre okuttum. Bu parayla da alt yapıdaki 1 yıldızlık squatı kovup güzel bir squat aldım. 

Alt yapıda gençler her zaman seni hatırlayacak Keynes. Bu takımda belki sadece bir sene oynadın ama artık Bolton taraftarlarının kalbindesin. (Sakın benim gibi  hata edip yüksek haftalık ücret vermeyin. Ben 11k’ya haftalık anlaşmıştım. 8k gibi bir ücrete de tamam diyecektir.)

Eoin Doyle (12 Mart 1988) SNT

                                                                    

  Tabi Keynes’in başarısını başta pek farkedemedim. Farkedememin sebebi ise takımda en baştan beri olan Eoin Doyle idi. Doyle’un özelliklerine baktığımızda öyle muazzam veya belirgin bir özellik görmeniz mümkün değil. Ama bilemediğim bir şekilde çok iyi yer tutuyordu ve attığı şutlar sert ve kaleyi de buluyordu. Bu yüzden Kenynesci değil de Doylecu oldum ben. Arkadaşla beraber oynarken de o Keynes daha iyi dese de pek oralı olmadım. Tabi Keynesin kağıt üzerinde özellikleri çok net daha iyi. Ona pek de denecek bir şey yok. Siz de alacaksanız öncelik Keynes’i almaya çalışın. Bu arada söyleyeyim. 4. Ligte başladığım zaman takımın taktiği ne olursa olsun her zaman çift forvete geçiyorum. Overalları düşük takımlarda çift forvet dizilişleri iş yapıyor. Takımı toparladıktan sonra tek forvete geçiyorum. Burada da Doyle’un yanına Keynes’i koydum. İkisi çok iyi bir ikili oldular. Leblebi gibi gol attılar. Doyle 43 maçta 23 gol 16 asistlik bir katkı sağladı. Bu iki adamın performansı ile üst lige çıktım. İlk yarının bitiminde takıma genç bir forvet alınca Doyle biraz yedek kalmaya başladı bunu da söylemeden etmeyeyim ama her türlü bir sezonun ilk yarısında iş yapar. Doyle’yi de Keynes gibi bir sezon sonra sattım. Her ikisine de takıma yaptıkları katkılardan dolayı Bolton takımı adına teşekkür ederim.


Kari Arnoson (
13 Ekim 1982) STP

Kari Arnoson fifa
1 Eylül 2020
  Takıma ilk geldiğimde eksik gördüğüm bir nokta da stoper bölgesindeydi. Buradaki eksikliği yaşlı ve liderlik özelliği olan bir stoperle kapatabilir miyim diye düşünürken beleş futbolcularda karşıma 37 yaşındaki Kari Arnoson çıktı. Tam bir agresif ve lider. Ama çok yavaş bir futbolcu. O yüzden yanına koyacağınız stoperin hızlı olmasına dikkat edin. Bunun yanı sıra yaşından ötürü özellikleri hızla düşecektir. Bu yüzden alacaksanız sadece sezonun ilk yarısında oynatacakmış gibi düşünün.

Amr El Solia (2 Nis 1990) MDO/MO

Amr El Solia fifa
1 Eylül 2020
   Amr El Solia da beleş futbolcularda bulduğum bir topçu idi. Hücum özellikleri de defans özellikleri de ortalama. Bazı defansif orta sahaların defans özellikleri çok iyi ama hücum özellikleri çok kötü oluyor. Bunda öyle değil işte. Her özelliği yerli yerinde. İngiltere 4. Ligte yeterli olacak bir oyuncu. 3. Ligte de rahatlıkla oynatabilirsiniz ama tabi parayı görünce diğer sezonun başında direk sattım. Oynadığı 31 maçta 5 gol 5 asistlik bir performans gösterdi. Defansif orta saha için gayet iyi istatistikler.

Siz de önermek istediğiniz futbolcuları aşağı yazabilirsiniz ve de blogu beğendiyseniz takip edin hemen yan taraftan.

Farklı futbolcu tanıtım yazılarımı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.








Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Tavsiyeler için teşekkürler iyi oldu bunlar alırım bi tanesini

    YanıtlaSil