Th11-12 domuz binicisi saldırısı-How to Use TH11-12 Hog Rider Attack Strategies Clah of Clans #3 - Ahmed Yasir Orman

Th11-12 domuz binicisi saldırısı-How to Use TH11-12 Hog Rider Attack Strategies Clah of Clans #3

Köy binası 11 ve 12'de çok rahat kullanabileceğiniz taktiktir şuan anlatacağım binici taktiği. Köy binası 13 için tavsiye etmiyorum. Çünkü yeni gelen birim olan kaya saçar binicileri mahvediyor o yüzden Th 13'te pek tavsiye etmiyorum.
Ordumuza alacağımız birimler
35 ile 42 tane binici
1 dev
1 buz golemi
1-2 tane madenci
Geri kalan büyücü
Duruma göre 1 tane bebe ejder
Tokmak
4 şifa
2 buz
1 zehir
Kaleye de pekka+buz golemi+öfke

Nelere dikkat edeceğiz?
Biniciler hızlı birliklerdir ve de savunmaları hızlı yok ederler ama bir anda yok olabilir. Savaş sırasında da ne oldu yahu binicilerime diyebilirsiniz bu yüzden binicileri atmadan önce klan kalesinden çıkan askerleri, okçu kraliçeyi ve kartal topunu yok etmelisiniz. Eğer bu 3'ü birbirine yakınsa köy binici saldırısı için çok idealdir. 

Savaş başlasın 
Taktik avcının olduğu taraftan önce dev sonra da buz golemimizi atıyoruz. Arkasından tokmağımızı atıyoruz. (Burada yokmağı önce atmayın. Eğer önce atarsanız erkenden yok olabilir. Bu da okçu kraliçe ile kralın içeri girmesini engelleyebilir burada amaç Kraliçe ve barbarı içeri sokmakta.) Ardından sağ ve solu kral ve kraliçe kaçmasın diye bebe ejder ve 1-2 büyücü ile temizliyoruz. Bu sırada tokmak ilk duvarı kırdığında kral ve kraliçeyi atıyoruz. (Eğer rakip klan uzakta kaldıysa bir domuz binicisiyle kaleyi boşaltın.) Burada amacımız kraliçenin kaleden çıkan elektroyu yok etmesi. Gelen elektronun (Genelde elektro oluyor.) üstüne zehiri atın.Kraliçenin elektroyu öldürmesini bekleyin. Tokmak kırılınca çıkan pekka ve buz goleminin üstüne öfke atın. Bu sayede hızlıca içerisi temizlenecektir. Kartal topu ve rakip kraliçe indirirdikten sonra artık saldırımızın asıl bölümüne başlayabiliriz.
Buraya kadar anlattığım kısım 1 dakika içinde biterse iyi olur. Çünkü binici saldırılarında sürede sıkıntı yaşanabiliyor. 1 dakikada eğer bitirirseniz ilk bölümü sıkıntı olmayacaktır.
Bundan sonra önce binicileri ardından büyük koruyucuyu belirleyeceğiniz bir köşeden atın. Eğer savaşın burasına kadar fazla yüzde alamadıysanız binicileri yay şeklinde atın ki biniciler köy binasına gelene kadar %50'yi geçsin. %50'yi geçmek önemli. Çünkü köy binasının özelliği %50'de açılıyor. Ve özelliği açılmadan biniciler köy binasına saldırmıyor. Burada amaç köy binasını da hemen indirip 2 yıldızı garantilemek. Hem de koruyucunuz ölmeden düzgün yerde özelliğini kullanabilmek. Biniciler köy binasının patlama özelliğine yakalanırsa ölüyor bu yüzden tam köy binası yok olmadan koruyucunun özelliğini kullanarak binicilerimizi hayatta kalmış oluyor. 

Büyüleri nasıl kullanalım?

Domuz binicileri hızlı ölen bir birlik. Bu yüzden şifa büyüleri ile desteklemeliyiz. Çoğu kişi bu saldırıyı ilk defa yaparken panikleyip hızla şifa büyülerini atıp bitiriyor. Böyle yaparsanız büyüleriniz hemen bitecek ve savaşın ilerleyen kısmında büyünüz de kalmadığı için binicileriniz ölecektir. Burada yapmanız gereken binicilerinizin dağılmasını engelleyecek şekilde atmalısınız. Eğer dağılırlarsa büyülerinizi 2 farklı tarafa atmak zorunda kalacağınızdan hemen bitebilir. Bu yüzden binicileri dağıtmadan sakince şifa büyülerini atmak gerek.
Eğer ki kartal topu ve kraliçe de farklı yerlerdeyse de savaşın ilk kısmını kraliçenin taraftan yapıp binicileri kartal topu tarafından salıp kartal topunu da binicler yok edene kadar dondurabilirsiniz.

Temizlik işlemi

Binicilerin tüm savunmaları yok etmesini bekleyip ardından büyücüleri ve madencileri atarsak süre yetmez. O yüzden binicileri attıktan sonra arkalarından büyücülerin bir kısmını ve madencileri atmalıyız. 2 tane madenci almamızın sebebi madenciler büyücüler gibi duvara takılmıyorlar bu yüzden madenciler ile temizlemek kolay oluyor. Kalan büyücüleri de kendiniz boş kalan yerlere atın.

Sonuç

Yukarıda belirttiğim taktiği birebir uygulamak bazen etkili olmayabilir. Bu yüzden köy binalarına göre ufak oynamalar yapabilirsiniz. Bu arada 3-4 tane biniciyi hemen atmayıp bekletebilirsiniz. Bir sıkıntı dutumunda farklı yerden atarsınız bunları. 
Aşağı bir kaç örnek koyacağım. Onları izlerseniz daha anlaşılır olacaktır.
Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar