Fifa 22 manegerlik ilk bakış ve Barrow’la ilk sezonum #1 - Ahmed Yasir Orman

Fifa 22 manegerlik ilk bakış ve Barrow’la ilk sezonum #1

 Aralık başında Fifa 22’nin fiyatını 120 lira görünce bu fırsat kaçmaz deyip oyunu aldım. Öyle çok beklentim yoktu oyundan. Muhtemelen Fifa 21’e çok benzer olacaktı. Bunu bile bile manegerlik aşkı uğruna oyunu aldım ve sonuç çoğu şey aynı. :D Ama bu benim için çok da önemli değil. Yine saatlerce manegerlik kariyerinde oynayacağım.  Şimdi geçelim ufak değişikliklere.

1.       Kötü takımlarla oynamak zorlaşmış mı?

Fifa 21’deki kariyerde tüm takımın overalı 85 üstü olmasından iyi futbolcularla oynamaya alıştım mı bilemiyorum ama İngiltere 4. Lig’den bir takımla oynamak beni bir zorladı. Hatta ilk başta takım oturana kadar birkaç maçı tekrar bile oynamak zorunda kaldım.

2.       Kendi takımını oluştur!

Artık kendi takımını oluşturup herhangi bir lige koyabiliyorsun. Takımına futbolcular rastgele geliyor. Forma oluşturma ve stadını belirlemede var. Stat belirleme olayını gerçek bir takımla oynarken de var. Bu sayede her sene stadını büyüterek oyundan alacağınız zevk biraz daha artmış oluyor.

3.       Wonderkid topçuları almak zorlaşmış.

Daha önceki kariyerlere overalı düşük yüksek potansiyelli futbolcuları alırdım. Bu işi Fifa 22’de yapmak artık zor. İlk başta acaba transfer olayını mı gerçekçi hale getirdim diye şüphe de etmiyor değilim şuan. Ama böyle de oyun biraz daha gerçekçi hale geldiği için çok da laf edemiyorum. Zor işi başarmak bizijm işimiz. Ben de serbest kalma bedellerini ödeyerek birkaç futbolcu aldım ya da potansiyeli biraz daha düşük futbolculara yöneldim.

Barrowla ilk sezonum

                Evet şimdi gelelim asıl olaya. Biraz araştırmalarım sonucunda Barrow takımını almaya kaldım. Pembe üst, siyah şortlu formaları pek hoşuma gitmedi. Bunun yanında yönetim takımı tecrübelendirmek adına takım yaş ortalamasının 28 olmasını istiyor. Bu durum benim teknik direktörlük prensibime baya ters yahu! Bana genç takım lazım. Genç takım gelişir daha dinamik olur. Ama bunu yönetime anlat anlatabilirsen. Elbette 3-5 tecrübeli topçu alarak takımdaki gençlere abilik yapmalarını sağlayacağım. Şimdilik yönetimin bu isteğini sallamadan devam ediyorum. Kovmazlarsa iyi.

İlk iş kaleciyi değiştirmek

                Kalede Farman isimli 63’lük bir kaleci vardı. Birkaç maç oynayınca gördüm ki Farman baya poşetmiş. Tüm sezon bunla gitmez diyerek kaleye güzel bir takviye yapayım dedim. İmdadıma da eski Beşiktaşlı kaleci olan 33 yaşındaki Fabri yetişti. Kendisini 530k+ bir futbolcu karşılığında takıma kazandırmış oldum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar