Trendeki Kız kitap incelemesi (Paula Hawkins) - Ahmed Yasir Orman

Trendeki Kız kitap incelemesi (Paula Hawkins)

Trendeki Kız kitap incelemesi

Yazar:Paula Hawkins(1972-....)

Sayfa Sayısı:360

İthaki Yayınevi

Puanım:7/10


               trendeki kız paula hawkins

Drde ara sıra 9.90 indirimi olur. 30 liralık bir kitabı bu sayede %66 ucuz bir şeklide alabilirsiniz. Tabi bu indirimlerde biraz hızlı olmak gerek yoksa pahalı kitaplar hemen bitiyor. En sona da kala kala gerçek fiyatı 10 lira olan yani indirim yapmanın pek de mantıklı olmadığı kitaplar kalıyor. Neyse lafı uzatmadan sadede geleyim. Dr’de mart ayında böyle bir indirim olmuştu. Hazır bu indirim varken arkadaşıma bir kitap alayım diye düştüm kitapçının yoluna. Baktım kitaplara bir türlü seçemeyince en iyisi arkadaşı arayayım o kendine seçsin dedim. Ne de olsa okuyacak oydu. Aradım kitap isimlerini söylerken “Trendeki Kız” dediğim an arkadaşım “Bu kitabı al.” Ben biraz homurdanır gibi oldum. Her zaman Newyork Bestseller tarzı kitaplara önyargılı bakmışımdır. Okusam bile kütüphaneden falan alırım ki kitabın biraz daha bestseller olmasına katkı sağlamayayım. Şimdi arkadaş bu kitabın ismini verince el mahkum mecbur “Trendeki Kız”ın bestseller olmasında benim de katkım oldu. Tabi kitabı arkadaşım başka şehirde olduğu için 4-5 gün sonra verebileceğim için ve de kitabı okumadan hediye etmenin caiz olmadığını bildiğim için ben de açtım arkadaştan önce kitabın tadına bakmış oldum.
               Yazar, klasik polisiye kitaplarında yapılanı yapıyor diyebiliriz. Önce üstüne basa basa katil olmayan kişileri katilmiş gibi gösteriyor. Düşük seviyeli okurda hemen bu kişilerin katil olduğuna inanıyor. Tabi yazar, kitabın sonunda hiç beklenmedik birinin(!) katil olduğunu söyleyince bu düşük seviyeli okurun ağzından “Allahuekber”, “Jesus Christ”, “putain!” gibi kelimeleri duymanız kaçınılmaz oluyor. Yine de saçma romantic kitaplar bestseller olmamış da bu kitap olmuş diyip şükredelim.
               Kitaptaki ana karakter Rachel adında bir kadın. Arkadaşına işten kovulduğunu söyleyemediğinden her sabah işe gidermiş gibi trene biniyor. İşten kovulmasından ötürü bunalıma girmiş bu ablamız kendini iyice içkiye vermiş durumda. Her gün trenle yolculuk yaparken eski kocasının evinin yakınındaki bir ev hep dikkatini çekiyor. Tabi ablamız işsiz olduğu için her gün bu baktığı evdeki karı kocaya kendi kafasında senaryolar kuruyor. Biraz da eski kocasıyla kuramadığı mutluluğu bu çift üzerinden hayal etmeye çalışıyor. Tabi günlere giden teyze tavırları takılan Rachel ablamıza sanane demeden edemiyoruz. Ulan sanane elalemin hayatı. Her gün de tren camından gözetlenmez ki gizli gizli başkasının evi!
trendeki kız paula hawkins               Rachel bir gün trenden evdeki kadının kocasının dışında biriyle olduğunu görüp şaşırır. Daha ilginci ise o gece kadın kaybolur. Rachel kadının gizli sevgilisini tek bilen kişi olduğunu düşündüğünden bu olaya kendini dahil etme isteği duyar. Daha sonra kadının cesedi ortaya çıkar. Bu cinayetten kadının kocası Scott sorumlu tutulur. Hatta bunu başta da dediğim gibi yazar çok bariz bir şekilde yaptığı için Scott’un katil olmadığını hemen anlayabilirsiniz. Bu cinayet işinde Rachel’in eski kocası Tom ve karısı da vardır. Neyse bundan sonrasına pek değinmeyeceğim. 
Kitabın dili akıcı ve yalın diyebilirim. Benim çerezlik diye tabir ettiğim kitaplardan. Yani okuduğunuz ağır kitaplardan sıkıldıysanız ara da bu tarz kitaplarla soluk alabilirsiniz. Dünya’daki genel okur kitlesi de bu tarz okuması kolay kitapları sevdiği için hemen girmiş bestseller rafına bu kitabımız.
               Yazar bana göre kitapta Rachel’in bitmiş tükenmiş ruh halini iyi anlatmış. Yaptığı bir iki yerdeki tasvirler sayesinde de Rachel’in içki yüzünden nasıl da güzelliğinin yok olduğunu okurlara düzgün bir şekilde yansıtabilmiş. Özetle yazarın karakterlere yüklediği psikolojik halleri iyi bir şekilde okuyucuya gösterdiğini söyleyebilirim. Tabi kitaptaki bu artı diğer eksileri tam olarak nötrleyemeyeceği için kitap için ne iyi ne de kötü diyebilirim. Benim için arada kalmış bir kitap. Eğer sıradaki okuyacağınız kitapta bir şey öğrenmek için değil de sadece eğlenmek ve dinlenmek için kitap okuyacağım diyorsanız bu kitap tam size göre. 
Trendeki kız Emily Blunt
Emily Blunt
7 Ekim 2016 tarihinde de filmi gelecek kitabın. Rachel rolünü Emily Blunt oynayacakmış. Fragmandan yola çıkarak iyi bir film olacağa benziyor. Herhalde 7-8 atacağımdan filmlerden olur. Hele bir gelsin de yönetmen ve eleştirmen edasıyla sinemaya giderim. Ne de olsa kitabı okuduğuma göre kendimi yönetmen ve eleştirmen olarak hissetmem çok sorun olmaz. Neyse size iyi okumalar ve izlemeler dilerim.
Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar