Mount and Blade Bannerlord evlilik nasıl yapılır? #2 - Ahmed Yasir Orman

Mount and Blade Bannerlord evlilik nasıl yapılır? #2

Kapak tasarımı: Tolunay Kurttutar. Bu tarz işler yaptırmak için kendisine instagramdan ulaşabilirsiniz.

Önceki yazımda size Bannerlord’taki maceralarımdan bahsetmiştim. Okumayanlar buraya tıklayarak okuyabilir. Şimdi maceramıza kaldığımız yerden devam edelim. Oyunda biraz güçlenip kale de elde ettikten sonra artık evlilik aşamasına geçebilirim diye düşündüm. Orta çağda nasıl evlenilir hiçbir fikrim yoktu. Kızın babası ile mi konuşulur yoksa kaçırmak mı gerek diye düşünürken yoldaşlarımdan biri benim bu düşünceli halimi görüp yanıma geldi. “lordum N’ye bas.” dedi. Yahu ne alaka diye düşünürken bastım N tuşuna. Karşıma ansiklopedi çıktı. Tüm lordları, leydileri, kaleleri her şey hakkında bilgi alabileceğim bir yerdi. Demek ortaçağın Tinderı, evlilik programı bu ansiklopedi idi. Hemen filtreleme yaparak bekar genç kızları katologtan incelemeye başladım. Daha çok savaşçı özelliği ağır basan kişileri bir kenara not aldım. Çünkü bu kişilerin kendine ait ordusu vardı ve evlenince kendi ordusuyla bana yardımcı olabilirdi.
Ve aramalarım sonunda 4 tane helal süt emmiş savaşçı hatun buldum:
  1.        Phae- Batı İmparatorluğu
  2.       Yana- Kuzaid
  3.        Ira- Güney İmparatorluğu
  4.       Liena- Vlandia

Son karar olarak da 22 yaşında olan güzeller güzeli sarışın kız Phae’de karar kıldım. Savaşçı özelliğinin yanında idarecilik gibi farklı özelliklere de sahipti. İleride kuracağım krallıkta sağ kolum olabilirdi. Ne de olsa ne demişler her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Ve benim başarımın anahtarı da Phae olacaktı ama bir sorun vardı. Ben Güney İmparatorluğundaydım üzümlü kekim ise düşmanımız olan Batı İmparatorluğundaydı. Ama bu durum beni aşkımdan vazgeçiremezdi.
dionicos phae batı imparatorluğu bannerlord
Derhal haritadan Batı imparatorluğunun topraklarına baktım. O da ne! Batı imparatorluğunun kala kala sadece kuzeyde bir toprağı kalmıştı. Derhal rotamı kuzeye çevirdim. Amacım şu idi son kalan kaeyi ele geçirmek ve kalenin içinde bulunan Phae’yi esir almak yerine serbest bırakmaktı. Serbest bırakırsam Phae’nin bulunduğu klan (Aile gibi bir şey.)  Dionicos ile ilişkim yükselirdi. Ama kaleye gidince bir sorunla daha karşılaştım. Batı’nın tek kalesi kalınca tüm lordları bu kaleye gelmişti. Haliyle kalede epey asker olduğu için kaleyi kuşatmam imkansızdı. Ve burada imdadıma Phae’nin babası Crotor çıktı. Kaleden 40 kişilik küçük bir ordu ile çıktığını görünce hemen yanına gittim ve müstakbel kayınpederimle savaşa girdim. Benim için kolay bir savaş oldu ve savaşın sonunda Crotor’u serbest bırakınca Dionicos klanıyla ilişkim +3 arttı. Bir dakika bekledikten sonra ise serbest bıraktığım daha yeni savaştan çıkmış Crotor 40 kişilik ordusu ile yine kaleden çıktı. Yahu daha yeni savaşmadık mı, nerede ordu topladın babacım? Oyunun bu bugunu avantaja çevirebilirdim. Tekrar çıktım Crotor’un karşısına ve Crotor’a “Yahu bırak Batı İmparatorluğunu gel Güney’e.” dedim. Onurlu bir adam olan Crotor bu teklifimi kabul etmedi. Ben de babacığımı tekrar tokatladım.
Tabi Crotorun taraf değitirmemesinin bir sebebi de cazibe yeteneğimin düşük olmasıydı. Cazibe yeteneğini arttıramazsam Phae’yi evlilik konusunda ikna etmem de sıkıntı olurdu. Neyseki lordları ve leydileri savaş sonrası esir almak yerine serbest bırakınca lordla aramızdaki ilişkinin yanında cazibe yeteneğimiz de artıyordu. Ben de bundan sonraki savaşlarda asilleri serbest bırakmaya başladım. Tabi bunu yaptığım için kazandığım fidye paralarından mahrum kalmak zorunda kaldım ama bu dert değildi. Ne de olsa savaşta yağmaladığım eşyalar ile ekonomimi bir hayli canlı tutuyordum.
Bir iki defa Phae ile de karşılıklı savaşma fırsatı buldum bu arada. Savaşmadan önce askerlerimin karşısına geçtim. Phae’nin kılına zarar veren kılıcımın tadına bakar diye söyleyerek hepsini korkuttum. Ballı çöreğime bir şey olmasını istemezdim asla. Her savaş sonunda da Phaemi serbest bırakarak aramızdaki ilişkimiz daha da artmış oldu. Günler böyle geçerken Güney’in Batı ile dostluk anlaşması bir türlü gelmiyordu. Dostluk anlaşması olmazsa bizim evlilik işi de yalan olacaktı ama imdadıma müstakbel babam Crotor yetişti. Crotor onurlu olma gömleğini bir kenara koyup Batı’dan Güneye geçmişti. Demek Artık Phae ile evlilik şansım ortaya çıkmıştı. Hemen açtım ansiklopediyi baktım Phae bizim şehirlerden birinde. Derhal atımı bulunduğu şehre sürdüm. Bir baktım şehirde Phae’nin annesi Lysica da var. Hemen konuştum kendisiyle. Garibimin bir derdi varmış. Anacığım söyle de derdine derman olayım. Elinde 20 tane başıboş  gezen asker varmış. Bu askerleri bir lorda satmamı istiyordu. “Derhal yaparım leydim!” dedim ve aldığım bu 20 başıboş askeri gittim hemen karşımızdaki Crotor’a sattım. Yahu kadın hiç mi kocanla konuşmuyorsun sen? Senden aldığım askeri kocana satıyorum bu nasıl bir bugtur yahu ama biliyorsunuz oyundaki buglar beni etkilemez asla. Bu bugları burada olduğu gibi her zaman kendi yararıma kullanmayı bilmişimdir. Bu işi de halledip aile ile ilişkimi biraz daha arttırınca artık büyük an gelmişti. 
leydi phae kitap soylu bannerlord
Artık Phae ile görüşme zamanıydı. Hemen yanına gittim. Phaem açmış kitap okuyordu. Bu kız beni benden alıyordu. Savaşlardan arta kalan zamanında bir de oturmuş kendini geliştirmeye çalışıyordu. Anama ana diye haykırmak istesem de kendimi tuttum ve güzelce selamımı verdim. Hep savaşta karşılaştığım kızla şimdi bir lord salonunda karşılıklı sohbet etme fırsatı bulmuştum. Aristo, Pisagor gibi düşünürlerin hakkında biraz konuştuktan sonra kendisinin çok büyük hayranı olduğumu söyledim. O  da karşılık olarak bir sürü hayranının olduğunu söylemesin mi!  Demek başka rakiplerim vardı. Söyle üzümlü kekim kim onlar kellesini alayım demek istesem de dilimden benimde anlam veremediğim bir iki sözcük geçti.
(Bundan sonra tekrar konuşursanız, kız aranızdaki ilişki hakkında 3 soru soruyor. Bu 3 soruya doğru cevaplar vermelisiniz. Vereceğiniz cevaplar sizin ve karşının karakterine göre ve de cazibe yeteneğinize göre olumlu olarak algılanıyor. Ne kadar uğraşıp saveden de açsam bu 3 soruyu doğru cevap veremedim. Bu yüzden biraz daha kız ile ilişkimi ve cazibe puanımı arttırmam gerektiğini farkettim. Bu parantezin ardından biz yine hikayemize geçelim.)
Demek evlilik muhabbeti etmeden önce Phaem ile olan arkadaşlığımı ilerletmem gerekti. Bu flört döneminde en iyi vakit geçirilecek şey Phae ile oturup iki kişi ile oynanan Tablut oyununu oynamaktı. Teklifimi ettim. Kendisi de sıkı bır tablut oyuncusuymuş. Seve seve kabul etti. Taşlarla oynanan bu oyunda bir iki defa tokatlandıktan sonra iyice oyunu öğrenmeye başladım. Ne yazık ki yenildiğim oyunlarda aramızdaki ilişki yükselmiyordu ama bir süre sonra oyunun püf noktalarını öğrenince Phae’yi yenmeyi başladım ve ilişkimizi biraz daha yükseltmiş oldum. Özür dilerim hayatım aramızdaki muhabbet artsın diye bunu yapmak zorundaydım.
tablut mount and blade
Biraz daha ilişkiyi arttırdıktan sonra evlilik konusunu açma kararı aldım. Burada tavsiyem cazibe puanınızı 100’e çıkartmadan ve karşı cinsle ilgili kazanımı açmadan bu işlere girmeyin. Yoksa reddedilme ihtimaliniz çok yüksek ve de 100 puan yapmak da öyle kolay değil. Ben 74 puana kadar getirebildim. Bir süre sonra arttırması çok güç oluyor. Reddedilirsiniz de korkmayın gerçek hayat değil burası. Saveden tekrar açar farklı yanıtlar verirsiniz. :D
Aramızdaki ilişki ile ilgili 3 soru sorup bu 3 soruya da istediği cevapları verince artık evleniriz diye düşünsem de yok daha iş bitmemiş. Tamam diyip daha sonra görüşürüz dedi. Ohooo kızım oyun mu oynuyorsun sen benle? İyi bakalım oyna. Biz hangi oyunları kazanmışız, bunu mu kazanamayacağız?
Günler böyle geçtikten sonra bir gün at sırtında yine koşturup düşmanın kellesini avlarken bir de ne duyayım: Phaem Kuzaitler tarafından esir düşürülmüş. Baktım haritanın taaa en doğusunda bir şehirde zindanda tutuluyor. Orduma dedim “ Mevzu ince. Toplanın gidiyoruz.” Bir kaç günlük yolculuğun ardından gittik Phaemin esir kaldığı şehre. Warband’ta içeri gizlice sızıp esir olan kişiyi kurtalma vardı. Burada da olduğunu düşünsem de o da ne! Warband’ta olan özellik burada yok. Eeee ben sevdiceğimi kurtarıp kendime aşık etme fırsatını Bannerlord engellemeye çalışıyordu. Ama olsun bu büyük aşka kimse engel olamayacaktı. Tabi böyle kabadayı lafları bir kenara bırakıp gerçekleri konuşmak gerekti. Zindandan kurtalma fikri suya düştükten sonra bari şehri mi kuşatsam dedim ama o da ne şehirde asker sayası bir hayli fazla imiş. Yine de belki kazanırım diye düşüncelere girmişken Kuzaitlere olan savaş sona erdi. Eee iyi bari Phae zindandan çıkacak desem de oyun yine bugta kaldı. Phae hala zindandaydı. Yapacak bir şeyim olmadığı için geri dönme kararı aldım. Geri dönüş yolunda haritanın tam ortasında bulunan bana ait kalemi Vlandiyalar ele geçirdi. Yahu karı peşinde koşacaz derken kaleden de olduk iyi mi! Karı kız işlerine bir kenara bırakıp biraz bağlı olduğum krallığın ordularına katılıp kaleler, şehirler fethetme vaktim gelmişti. Sağolsun krallık da fethettiğimiz şehirlerden birisini bana verdi. Artık Phae’nin karşısına koca bir şehrin sahibi olarak çıkabilecektim. Bu da etkilemeyecekse bir kızı daha ne yapayım yav!
Mount and blade bannerlord evlilik
Aslında etkileniyorda arkadaki muhafızlardan utandığı için söyleyemiyor.
Bir gün Phaenin de içinde bulunduğu büyük krallık ordusu ile kaleler fethederken artık şu işin bir adını koyalım dedim ve geçtim Phae’nin karşısına. Phae biz neyiz diye lafa girdim. Ve yine Phae’nin 3 soruluk zorlu sınavı başladı. Bu 3 soruya da doğru cevaplar verdikten sonra “İyi o zaman git beni babamdan iste.” dedi. Yine atladım at sırtına ve buldum babasını ve konuştum. Crotor benden başlık parası istiyordu. Yahu ben senin kaç defa kıçını kurtarmadım mı be adam! Hala ne istiyorsun? Ama şimdi bunu tartışıp tadımızı kaçırma sırası değildi. Yüklü bir para ve bir kaç tane de at vererek Phae ile evliliğin iznini almış oldum. Aklımda kendi şehrimde düğünü yaparım bir de Phae ile evlenmemizin şerefine arenada turnuva düzenletirim diye düşünürken düğün falan olmadı. Yahu Warband’ta bile olan bir şeydi. Ne güzel şölen oluyordu. Karımız gelinlik giyiyordu. Bannerlord’ta ise dümdüz evlendik öyle. Umarım bu özelliği ileride getirirler.
Bundan sonra Phae’yi ne yazık ki kendi birliğime alamadım. At sırtında da koşup yorulmasını da istemem. Muhtemelen idarecilik yeteneği de iyi olduğu için bir süre şehrime vali olarak atayacağım. Şehre biraz da kadın eli değsin.   The end.

Bu yukarıda bahsettiğim olaylar oyunda 2 yılımı aldı. Baya zorlaştırmışlar evliliği. Saveden açmadan evlenmeye çalışmak çok zor. Eğer böyle yapacaksanız muhtemelen bir kaç kızdan red yiyeceksinizdir. Ya da cazibe yeteneğizi bir hayli yükseltene kadar bekleyeceksiniz. Neyse daha fazla lafı uzatmadan herkese bol oyun oynamalı günler dilerim.
Savaş düzeni ve taktiklerini öğrenmek isteyenler buraya tıklayarak bu konu hakkında bilgi alabilirler
Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar