Açılın "Pokemon Go"cular sokağa iniyor - Ahmed Yasir Orman

Açılın "Pokemon Go"cular sokağa iniyor

 Açılın "Pokemon Go"cular sokağa iniyor

Pokemon Go
 (Bu yazıda her şeyi anlatmadım. Oyunla ilgili merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazarsanız cevap verebilirim.)
Bir arkadaş az önce “Hacı birkaç gündür yeni yazı göremiyorum bir şey mi oldu?” dedi. Çok önemli bir şey oldu, diyebilirim. Cumartesi akşamı abimden pokemon’u sokakta oynayabilecekmişiz diye bir laf işitince bir anda beni heyecan bastı. Bir düşünsenize çocukluğunuzun çizgifilmini, tasolarını aynı Ash gibi dışarıda yaşayabileceksiniz. Çocukken hep
pokestop, Ahmed Yasir, gym
Bir Gym'in yanıdaki pokestopta hediyelerimi alırken
“Ulan benimde pokemonlarım olsa da çıksak bir serüvene” dediğim olay bir nebze de gerçek olacaktı. Ama nasıl olacaktı? Daha Play Store’da bulunmayan bu beta oyunu pazar sabahı derhal internetten indirdim. Hemen eşofmanları çektim üzerime, spor ayakkabımın bağcıklarını sıkıca bağladım ve çıktım dışarı. Daha doğru düzgün bir şey bilmiyordum. Oyunun başında Charmander’i seçmiştim. Tabi bilmeyenler için ilk baştaki üç pokemonu almazsanız ileride Pikaçu beliriyor. Bu sayede oyuna Pikaçu ile başlayabiliyorsunuz. Neyse işte, çıktım dışarı. Evimizin önündeki camide bir pokestop yazan bir yer vardı. Hemen aynı
zubat, haydaroyunlardaki karakterler gibi düz koşu yaparak gittim. İlk başta bu pokestop bölgesinin ne olduğunu tam anlayamadığımdan caminin etrafında koşturmaya başladım. Tabi bu sırada caminin bahçesinde oturan amcaların bakışlarından “Bu deli ne yapıyor böyle koşarak” dediklerini anladım. Daha sonra anladım ki bu pokestoplardan poke topu, potion gibi hediyeler alabiliyormuşsun. Hediyemi aldıktan sonra koyuldum elimde telefon, etrafta pokemon aramaya. Biraz dolaştıktan sonra bir ağacın tepesinde bir Pigy gördüm. Derhal beni bir heyecan kapladı. İlk pokemonumu yakalayabilecektim. Hemen çıkardım poketopumu ve bu küçük Pigy’e attım. İlk poke topum ıska geçmişti ama kararlıydım bu Pigy’i alacak ve hep yanımda gezdirebilecektim. İkinci poketopumda ise tam isabet attım ve Pigy’i yakalamayı başardım. Yanında dolaştırıyormusun derseniz cp’si(gücü) baya düşüktü. Profesöre gönderdim ben de. İşte bundan sonra maceram tüm hızıyla devam etti. Size şimdi oyunla ilgili biraz tüyo vereyim.
zubat
zubat

1.Zubat çok çıkıyor bu ne yahu!
Böyle diyenlerdenseniz çok üzülmeyin. Eğer bir pokemonu çok yakalarsınız o pokemonun candysinden elinizde bolcana olur. Böylece de Zubatımızı Golbat yapıp hızla geliştirebiliriz. Tabi bir tek bir pokemonu gelitirirken candy istemiyor ama genel her pokemona işleyen stardust puanı var. Bu puanı da pokemonları yakaladıkça, level atladıkça falan kazanıyoruz. Her pokemona işlediği için de dikkatli kullanmak gerek. Bu arada tavsiyem önce pokemonlara evrim geçirtin sonra geliştirmeye başlayın. Evrim geçirince hem daha hızlı gelişiyor, hem de daha yüksek cplere çıkabiliyor.


2.Pokestoplarla ilgili tüyo (Lure Module nedir)
                Başta da belirttiğim gibi pokestoplardan hediyeler alıyoruz. Bir kere hediye aldıktan sonra ise tekrar hediye almajk için biraz bekleyin diyor. Bu süre 5 dakika civarında olduğu için termosunuza çayınızı koyup elinize kitabınızı alıp bir pokestop merkezinin yanında bekleyebilirsiniz. Hele bir de başka bir oyuncu beklediğiniz pokestopa tüm pokemonları yarım saatliğine çeken Lure Module’u kullanırsa keyfinize diyecek yok. Bu arada bir arkadaştan duydum. Bir pokestop askeri bölgenin içinde kalıyormuş. İçeri de sokmuyorlarmış. Aman dikkat edin hediye alacam diye de candan olmaya gerek yok.
krabby
Krabby
3.Level 5 oldum hangi takımı seçmeliyim? (potion ve revive ne işe yarar?)
                Level 5 olunca bir Gym’e tıklayınca size takımınızı seçmenizi isteyecektir. Burada takımların isimlerine takılmayın hepsi aynı diyebilirim. Benim evimin yanıdaki Gym’ler kırmızı olduğu için ve kırmızı takımın ismi kahramanlık olduğundan kırmızı takımı seçtim. Tabi dediğim gibi isminin kahramanlık olması bir artı değilmiş. Tavsiyem size, eğer arkadaşlarınızla oyuna başlıyorsunuz sizin oturduğunuz bölgede olmayan bir takımı seçin. Böylece rekabet olur ve oyun daha zevkli hale gelir. Benim bölgemde kırmızı takım egemendi. Ara sıra sarı takım varlık gösteriyordu. Hiç mavi takım yok derken az önce benim bu sabah ele geçirdiğim Gym’i ele geçirdiklerini farkettim. Elinizde sizin de pokemonunuzun bulunduğu Gymleri bulundurursanız oyun size ödül olarak coin veriyor. Gym'e koyduğunuz pokemonun geri gelmeyecek diye korkmanıza da gerek yok. Eğer farklı bir takım gelip sizin koyduğunuz pokemonu yenerse pokemonunuz size yaralı bir şekilde geri geliyor. Bu arada yaralı pokemonlarınızı sadece potionla iyileştirebiliyoruz. Elimizdeki potionlar da sınırlı olduğunu düşünürsek dikkatli kullanmakta fayda var. Eğer pokemonumuz ölmüşse de revive kullanarak canlandırabiliriz.


                Bu oyunun sokakta oynanması bazı ilginçliklere de sahne olabiliyor. Pazartesi sabahı benim takımıma ait bir Gym’nin sarı takımı tarafından ele geçirildiğini gördüm. İçinde de baya kötü bir pokemon vardı. Hemen hazırlanıp çıktım ele geçirmeye. Gym’i ele geçirmem zor olmadı. Ele geçirdikten sonra etrafta gezinirken iki tane ortaokula giden çocukların bu oyunu oynadıklarını farkettim. Hemen “Gençler sizde mi Pokemon Go oynuyorsunuz?” diye lafa girdim ve onların sarı takım olduklarını öğrendim. Hem de benim ele geçirdiğim Gym’nin bir önceki sahipleri. Tekrardan ele geçirmeye gelmişler ama pek laf edemediler. Ben de bir iki
sohbetten sonra buraya saldırmayın gidin yandakine saldırın dedikten sonra heralde biraz korktular falan ayrıldılar o bölgeden. Valla bu oyun çok can yakar gibime geliyor. Düşünsenize düşman takımdan birini başka takımdan oyuncular yakalıyor, telefonunu zorla alıyorlar. Buna benzer durumlar Avrupa’da çok olmuş. Ara sokaklara giren pokemon avcılarını soyan hırsızlar varmış. Aman dikkat edin derim.

4.Yumurtalar hakkında
                Oyunda bir de yumurtalar var. Pokestoplardan hediye olarak geliyor. Bir yumurtaları çatlatmak için belli bir süre yürümek gerekiyor. Yumurtalardan da tahmin ettiğiniz gibi pokemonlar çıkıyor. Burada bazı arkadaşlar hemen cinlik yapıp arabayla gideriz diye düşünebilir. Oyun bunu da düşünmüş. Belli bir hızın üzerinde ilerlerseniz kabul etmiyor. 3 gün boyunca bu yumurtaları kıracağım ve pokemon yakalayacağım diye 10 km'yi geçkin etrafta koşturmuşum. Bilgisayar başından kalkmayan ve şişman insanların spora iyi teşvik edeceğe benziyor bu oyun.

clefairy, mahsun                Az önce de çok yakın bir arkadaşımın mavi takım yani benim takımımda olmadığını öğrendim ve şok oldum. Harbi baya üzüldüm. Ne güzel şimdi kırmızı olsa benim evin yanındaki mavi gymi birlikte ele geçirirdik. Şimdi birlikte saldırmak yerine biribirimizin Gym’lerine saldıracağız ne kötü durum. Şu son yazdıklarımla oyunun ne kadar çılgın bir boyuta gelebileceğini anlayabilirsiniz.
                Bir de daha önce çizgi filmi izlemeyenler ya da oyunlarını oynamayanlar bilmeyebilir. Bazı saldırı taktikleri var. Hangi pokemon türü hangi pokemon türüne karşı daha iyi olur bilmek gerekir. Mesela su pokemonunun karşısına ateş pokemonu atarsanız ateş pokemonunuz baya hasar alır. Çünkü su ateşe 2x güç gösterir. Bunla ilgili bir fotoğraf atıyorum. Tabloyu ayrıntılı bir şekilde incelersiniz. Hatta ezberlerseniz daha iyi olur.
                
pokemon, taktik tablosu
                ****
jolteon, eevee, evrım
Eevee'ya evrim geçirtince oluşan
yakışıklı pokemonum
           
*******
    Yukarıda yazdıklarımdan sonra dışarı çıktım. Abimle mavi renkli Gym’i almaya niyetlenmiştik. Ama daha biz hangi pokemonu kullansak diye düşünürken başka bir kırmızı takımlı hemen ele geçirdi. Bundan sonra da bildiğin orada mini bir savaş başladı. Bir mavi takım alıyor bir biz. Yan bankta oturan abiler sanırım mavi takımdandı. Valla bir süre sonra savaş yumruk yumruğa sürse şaşırmazdım. Bu savaşmalar sonunda da mavi takım pes etti ve Gym bizim oldu.

                Bir saat sonra da bir hayırsever camideki pokestopta Lure Modüle kullanmış. Arkadaşla oraya gittiğimizde bir baktık ki bizim gibi bir sürü pokemoncu toplanmış. Hemen bir muhabbet, sohbet. Herkes Lure Module kullanan hayırsevere duacı. Yanda biri arabasıyla yavaş yavaş sürerek gidiyor yumurtası yüzünden. Yani anlayacağınız baya ilginç bir ortam vardı. Baya samimi bir ortam oluştu. Herkes kendi takımına sıkı sıkıya bağlanmış. Abinin biri biz maviciyiz falan diyor. Lure modüle’nin süresi bitince de herkes dağılmaya başladı. Bu sırada ben elimdeki bir Lure Module’yimi kullansam mı diye söyleyince abilerden “Abicim yarın iş, güç var. Gözünü seveyim kullanma.” gibi tepkiler geldi. Yani anlayacağınız baya çılgın bir oyun dünyayı saracak gibi. Neyse lafı çok uzatmışım. Son olarak dua almak istiyorsan çeşme yapma, bir Lure Modüle kullan yeter be abi. 

Oyunu android üzerinden yüklemek isteyenlere link atıyorum:
https://m.apkpure.com/pokémon-go/com.nianticlabs.pokemongo/download?from=details

Eğer oyunla ilgili merak ettiğiniz bir şeyler olursa da aşağıya mesaj atabilirsiniz.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Hocam gym seviyeleri neye göre belirleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim, kendi takımındaki gymlere saldırıp kendi takımındaki pokemonları yendikçe gymin prestiji artar ve seviye artar. Karşı takımdakiler de senin takımındaki gyme saldırıp yenellerse gymin leveli düşer. Eğer yenmeye devam ederlerse de gym düşer ve karşı takıma geçer.

      Sil