Eski, kokulu ve büyülü kitaplar - Ahmed Yasir Orman

Eski, kokulu ve büyülü kitaplar

   Eski, kokulu ve büyülü kitaplar    

eski, kokulu, büyülü, kitap
Kitaplar yaşayan varlıklardır. İlk gün bir bebek gibi yepisyeni dünyaya gelirler ve yıllar geçtikçe hayattan onlarda nasibini alır. Okuyan kişinin döktüğü kahve damlasıyla, kıyısına köşesine yazılan notlarla, her geçen gün sararan yapraklarıyla ve zaman ilacı sayesinde buram buram kokmaya başlayan güzel kokusuyla olgunlaşır ve bir bilgeye dönüşürler. Keşke eski bir kitabı aldığımızda elimize bu olgunlaşma süresini görebilsek, kitabın belki de ölen ilk sahibiyle tanışabilsek. Kaç ülke görmüş, kaç kişinin elinden geçmiş öğrenebilsek.

Ah ah onca yıllar sessizliğe bürünmüş bize her daim arkadaşlık yapmayı borç bilmiş güzel kitap, o buram buram kokan güzel kokunla neler anlatmak istiyorsun? Keşke ağzın olsa da biraz da biz senin derdini dinleyebilsek. Kim bilir anlatacak ne çok şeyin vardır? Kim bilir dökecek ne çok göz yaşın vardır?
İşte eski kitaplar benim için böyle şeyler ifade ediyor. Her eski kitabı aldığımda elime sararmış yapraklarında parmaklarımı gezdirmekten haz duyarım. Daha sonra da kitabın kokusunu doya doya içine çekerim ve bundan sonra da kitabı daha önce eline almış insanlar aklıma gelir. Bir düşünsenize kitap 70 yıllık ve ilk sahibi hatta ikinci, üçüncü sahibi belki ölmüştür ve şuan o insanların dokunduğu bir kitaba dokunarak onlarla bu kitap aracılığıyla bir köprü oluşturabilirsin. Kim bilir 80 yıl sonra ben öldükten sonra da 22. Yüzyıl çocuğunun eline bu kitap geçecek ve aynı benim yaptığım gibi kitabın sararmış sayfalarında elini gezdirecek sonra kokusunu içine çekip sonra da bu kitaba dokunan eski okurları yani beni de düşünecek. Bu durum da kitap raflardan düşmediği sürece sürecek. Muazzam ve büyülü bir durum değil mi? Umarım sizin de kitaplarınız böyle güzel bir şekilde elinizde eskir ve torunlarınız eline aldı mı bu kitaplarınızla sizi anar ve sizin kitabı okuduğunuz zamanki ruh halinize onlar da bürünür.

kitap kokulu parfümHala bu yazıyımı okumaya devam ediyorsunuz. Hemen yerinizden kalkın ve doğruca bu tanımladığım kitaplardan birini elinize alın ve doya doya kokusunu içine çekin. Bu arada bu kitapların kokusu parfüm olarak da üretilmiş. Aynı hazzı verir mi bilinmez ama iyi düşünüldüğü kesin. İsterseniz buradan kitap kokulu parfümün haberine bakabilirsiniz.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar