Dünya Evli Erkeklerle Dolu (Jackie Collins) kitap yorumu - Ahmed Yasir Orman

Dünya Evli Erkeklerle Dolu (Jackie Collins) kitap yorumu

Dünya Evli Erkeklerle Dolu

Yazar: Jackie Collins
Sayfa Sayısı: 238
Yayınevi: Karacan Yayınları (1981 basım)
Puanım: 6/10



Kitaptan çıkarımlarıma göre 1970’lerin İngiltere’sinde ultra zengin sosyetesine girmenin şartları:
1
.       Evli misiniz? Lanet olsun dostum, bir kişiyle hayat mı geçer! Ara sıra kaçamaklar yapmak en iyisidir. Aman eşinize çaktırmayın yeter.
2.      Eşiniz sizinle ilgilenmiyor mu? O zaman sokakta gördüğünüz ilk kişiyle yatmak sizin en doğal hakkınız. Ayıp demeyin az geniş olun yahu(!)
3.     Gecenin ikisinde yarı sarhoş bir şekilde evinize geldiğinizde dadı tarafından büyütülen çocuklarınızın alnına bir öpücük kondurup yorganlarını düzeltirseniz siz dünyanın en iyi ebeveyni olmak için aday gösterilebilirsiniz. Ofisimize uğrayıp plaketinizi almayı unutmayın. (30 gün içerisinde alınmayan plaketlerden müessesemiz sorumlu değildir.)
4.       Genç ve güzel bir kadın mısınız? Ünlü bir oyuncu mu olmak istiyorsunuz? Nasıl oynadığınız hiç önemli değil. Derhal yaşlı ve kel bir yönetmenle birlikte olup yönetmenin sizi mal gibi kullanmasına izin verin.
5.      Yaşlı ve bunamış bir zengin misiniz? Eğer ortama ayak uydurmak istiyorsanız mutlaka iki tane eski eşinize her ay düzenli nafaka veriyor olmalısınız. Sizin için “Bir yastıkta kocatsın” lafı safsatadan başka bir şey olmamalı.
6.       Haftada en az iki gece müzikten kimsenin kimseyi duymadığı, milletin birbirine tren yaptığı saçma partilerde boy göstermelisiniz. Çok eğleniyoruz dostum.
7.     Gerçek arkadaş sizin için asla olmamalı. Unutmayın herkes sizin kuyunuzu kazmaya çalışıyor olabilir. Siz de başkasının kuyusunu kazmaya çalışırken sahte arkadaşlıklarınızın tadını çıkarmaya çalışın.  
8.       Kadını kadın olarak değil, bir obje olarak görün. Güzel olmayan hatunlar sizin için bir hiç. Onlarla konuşup vakit kaybetmeyin bile. Eskiyenleri de atın gitsin.
9.      İsraf, seks, içki üçlüsü sizin vazgeçilmeziniz olsun.
10.   Onca yediğiniz pisliğe rağmen asla boşanmayın sonradan pişman olursunuz. Otel odalarında hayat da bir yere kadar. Başta da dedim çaktırmayın kaçamaklarınızı. Yalanlarla evliliğinizi ayakta tutun.

Daha liste böyle uzar da gider. Başta da belirttiğim gibi kitaptaki okuduklarımla bunları yazdım. Yani kurgu kitap ne kadarı doğru diyebilirsiniz ama ne yazık ki bana göre bir çoğu doğru. Hatta o zamanın insanlarının çocukları da şimdi bir nesil öncesini pek fazla aratmıyor. Artık “Dünyaya bir daha gelmeyeceğiz o zaman çal oynasın.” mantığından kurtulup ölmekte olan dünyamıza bir çeki düzen vermeye çalışsalar hiç fena olmaz.
Neyse yahu sosyal mesaj vermeyi bir kenara bırakıp kitaba dönelim. Kitap öyle süper bir şey değil. Okumamanız sizin için daha hayırlı olacaktır. Kitapla ilgili söyleyebileceklerim bu kadardan ibaretti. Herkese bol okumalı günler dilerim.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar