FM oynayanların çok seveceği dizi: Ted Lasso - Ahmed Yasir Orman

FM oynayanların çok seveceği dizi: Ted Lasso

Ted Lasso dizi incelemesi

İMDB puanı: 8.7/10
Benim puanım: 10/10
Yayınlanma tarihi: 14 Ağustos 2020

 

         14 ağustosta çıkan diziyi biraz geç de olsa dün keşfettim. Bir haftadır Fifa 21’de menejerlik yapan ben de dizinin konusunu duyar duymaz başına oturdum ve 10 bölümü aralıksız tek solukta bitirdim. Geç keşfetmiş olmamın sebebi Apple TV+’da çıkmış olması. Eğerki dizi Netflix’te çıksa futbolu bir hayli seven ülkemizde bir hayli izleniyor olurdu. Ne yazıkki farklı platformlarda çıkan bazı dizler ne kadar kaliteli de olsa böyle duyulmayabiliyor. Ben de bir nebze dizinin duyulmasına katkım olsun diye bu yazıyı yazmaya karar verdim. Dizinin konusu da şöyle:

        ABD’de bir Amerikan futbolunda koçluk yapan neşeli mi neşeli bir adam olan Ted Lasso’nun Premier Lig’teki bir takıma teknik direktör olarak atanmasıdır. Başta ne alaka gibi gözükse de asıl durum kulübün başkanı olan Rebecca Welton’un eski eşinin tuttuğu takımı başarısız hale sokmak istemesi. Zaten Ted Lasso gelmeden önce de takım öyle çok da iç açıcı bir halde değil. Bu iç açıcı halde olmadığı zamanda da futbolla ilgili hiçbir ilgisinin olmayan bir adamın takıma gelmesi de basın ve taraftarlar tarafından epey tepki ile karşılanıyor. İşte Ted Lasso’nun bu bilgisizliği ile de ortaya çok güzel bir komedi dizisi çıkıyor.



         Tabi izlerken Ted Lasso’nun takıma mucizeler yaratacağını beklemeyin. Zaten böyle bir şey olsa gerçekçilikten de epey uzak olurdu. Ne de olsa Ted futbolun iki yarıdan ibaret olduğunu bile bilmeyen bir kişi. Bizi dizide neler bekliyor?

1.Soyunma odasında futbolcuların halleri

2.Mancherster City’den kiralık kaprisli bir genç yıldız

3.Afrikadan getirilmiş bir türlü patlama yapamamış genç siyahi futbolcu

4.Zamanında şampiyonlar ligini kazanmış şimdi performans düşüklüğü ile ortalama bir takımda oynayan ağır abimiz

5.Bir takıma gönül vermiş şehrin taraftarları

6.Futbolun saha dışında gelişen olayları

7.Ara sıra maçtan görüntüler

8.Her şeye pozitif bakabilen, futboldan anlamayan ve espri yeteneği yüksek koç aman teknik direktör

Bu liste uzar da gider. Zamanında Gol filmini izleyip de sevenlerin kaçırmaması gereken bir dizi. Bir başlarsanız muhtemelen tek solukta aralıksız izlersiniz. Zaten futbolun arka penceresini izleyebilmek fikri bile insana heyecan verici geliyor. İşte konusu bu kadar ilgi çekici olan bir dizinin popüler olamaması bir hayli üzücü. Tabi bu yazıdan sonra dizinin popülerliği artacaktır. :D



          Diziyi epeyce övdüm biraz da kötü eleştirimi sunayım. Dizide pek fazla deplasman maçı gösterilmiyordu. Takımın uçakla da bir yere seyahat etmesini beklerdim ve de maç içindeki sahneler de beklediğimden azdı. Biraz daha fazla olabilirdi. Hele bu sahnelerde birkaç ünlü futbolcuyu konuk edip oynatabilselerdi epey keyifli de olurdu. Umarım 2. Sezonda böyle güzellikleri de görme şansı elde ederiz.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar