Fifa 21’de alınabilecek düşük bütçeli genç Türk futbolcular - Ahmed Yasir Orman

Fifa 21’de alınabilecek düşük bütçeli genç Türk futbolcular

Fifa 21 genç Türk futbolcular
Kapak tasarımı:Tolunay Kurttutar. Bu tarz işler yaptırmak için kendisine instagramdan ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımda Fifa'da alınabilecek yaşlı futbolcuları tanıtmıştım. Bu yazıda ise Fifa'da menejerliklerde olmazsa olmaz olan gençleri anlatacağım. Başlangıçta paramız yüksek overallı topçulara yetmediği için çareyi potansiyeli olan gençlerde arıyoruz. Bu çarede oyundaki birkaç senenin sonunda bize dünya yıldızı futbolcular kazandırmış oluyor.

     İşte ben de Bolton için genç futbolcu arayışına geçmişken ibreyi direk Türkiye’ye çevirdim. Türkiye’de gerek alt yapılara olsun gerekse gençlere verilen değer olsun bu zamana kadar hep düşüktü. Bu yüzden son yıllarda Türkiye’deki genç ve yetenekli futbolcular gelişimlerine daha iyi katkı sağlasın diye çareyi Avrupa’ya gitmekte buluyor. Ben de dedim bu tarz düşüncedeki gençleri ben niye takımıma almayayım ki? Bu gençleri Bolton’un eski günlerine geri döneceğini inandırabilirsem hepsi eminim seve seve gelecekti. Bu düşüncelerle kolları sıvadım ve listemi oluştum. Şimdi gelsin liste:

1.           1.Ömer Faruk Beyaz 171 cm/62 kg MOO/MO (29 Ağustos 2003) 500k

Ömer faruk beyaz Fifa 21
Eylül 2020

     İlk hedefim Fenerbahçe’nin 16 yaşındaki gencecik yıldızı Ömer Faruk Beyaz’dı. Bu transferdeki en büyük avantajım Fenerbahçe Ömer Faruk’un yerinde oynayabilecek bir sürü yeni futbolcu almıştı. Pelkas, Mert Hakan Yandaş, Sosa… Hali hazırda takımda bir de Ozan Tufanın da olduğunu da düşünürsek Ömer Faruk’un bu takımda daha uzun yıllar ilk 11 oynaması zordu. Hele ki bir de Mesut Özil’in takıma geleceği söylentileri varken Ömer Faruk için işler iyice çıkmaza çıkacaktı. Bu sebeple hemen başkanı arayıp Bolton’un eski yıldızlarından Nicolas Anelka’nın numarasını aldım. Anelka’yı arayıp Emre Belezoğlu’nun numarasını istedim. Bolton’un hatrına sağolsun kırmadı verdi. Derhal aradım. Karşı taraf açar açmaz ilk sözü “Alo! Ben Emre abin.” oldu. Sonra konuştuk ettik. Ömer Faruk’la ilgili uzun süreli bir kariyer planları olduğunu söyledi. Şiddetle reddetti telebimi. Bir de üstüne az daha takımımın genç kanadı Dennis Politic’i alacaktı bizden. Futbolcu alalım diye aradık kendi topçumuzu kaybedecektik. Bu işten zararlı çıkmamak için derhal telefonu kapattım. Benim Ömer Faruk’un kanına girmem gerekti. Bu sebeple instagramdan kendisine ulaştık. Konuştuk ettik ve Ömer Faruk’a verdiğim teklif kendisine çok cazip geldi. Daha 16 yaşındaydı ve 20 yaşına geldiğinde Bolton’la birlikte Premier Lig’te top koşturabilirdi. Her futbolcunun en büyük hayali zaten Premier Lig’te oynamaktır. Premier Lig lafını duyan Ömer Faruk da “Tamam hocam geliyorum” dedi.

                Şuan kaça aldığımı hatırlamamakla birlikte 500k civarına aldım Ömer Faruk’u. 58 overal ile gelmesi aşırı dezavantaj. Ne yazık ki oyunu da çok iyi oynamıyorsanız 58lik bir oyuncuyu ilk 11’de başlatmanız epey güç olacaktır. Hele ki takımımda altyapıdan yetişmiş 70’lik Lucas Brown vardı. (David Beckam paketini aldığım için her menejerlikte alt yapıda bir tane çok iyi potansiyelli futbolcu oluyor.) İşte bu yüzden sezonun ilk yarısı Ömer Faruk oyuna her maç sonradan girdi. Bu da tabi az oynamasına sebebiyet verdi ve sadece ocak ayına kadar +2 gelişebildi. Bu yüzden Ömer Faruk ile oturup konuşup oynayabileceği takıma kiralık gitmesi için ikna ettim. Paris FC’ye yarım dönemliğine gitti. Orada da +2 gelişip 62 oldu. Overallı düşük kalınca diğer sene de başka bir takıma kiralık verdim. Şuan 3. Sezon başındayım ve 65 overal oldu. Şuanki overal ile oynaması zor. Heleki orta sahadaki futbolcularıma bakınca. Oynatınca öyle çok overalı düşük diye sırıtmıyor. Pasları iyi olan bir futbolcu. Bu sebeple overalının düşüklüğünün açığını kapatabiliyor. Fizik olarak biraz daha gelişmesi lazım. Bu yüzden muhtemelen tekrar kiralık vereceğim. Maalesef oyunda gittiği takımda oynayıp oynamadığını göremiyoruz. Bu yüzden kiralık olarak vereceğim takımın biraz alt liglerde olmasına dikkat edeceğim ki fazla maç yapabilsin ve gelişebilsin. Şuan 2. Ligteyim. Bu Ömer Faruk için son şans olacak. Bu yıl iyi gelişemezse Premier Lig’te oynama hayalleri suya düşecek gibi gözüküyor. Bakalım Ömer Faruk’u bu sene bir yere kiralamadım. Brown’un yedeği olarak yedek kulübesinde olacak. Şuan elimdeki ilk yedek olduğu için bu sene 30 maça çıkacağını düşünüyorum. Bu da gelişimi için baya yeterli olacak maç sayısıdır.

Ömer Faruk Beyaz Fifa 21
2022 Ağustos

2.Emin Bayram 186 cm/ 71 kg STP 950k (2 Nisan 2003)

Emin Bayram Fifa 21
2020 Eylül

     Türkiye’den ikinci hedefim ise Galatasaray’ın genç stoperi Emin Bayram’dı. Emin Bayram’ı kafalamam kolay olacaktı. Çünkü elimde çok iyi savlar vardı. Öncelikle Emin Bayram’a ulaşmam lazımdı. Bu yüzden fake bir kadın hesabından Arda Turan’a yazdım. Sen adamsın diye biraz Arda’yı yağladıktan sonra Emin Bayram’ın numarasını almayı başardım ve ardından aradım Emin’i. Fatih Terim ile pek teknik anlamda gelişemeyeceğini söyledim. Bak Pirlo’nun kitabına. Adam taktik falan bilmiyor. Sadece gazla futbolcuları oynatmaya çalışan birisi. Modern futbolda da artık bu pek işe yaramıyor. Futbolcunun kendini geliştirmesi de önemli. Tabi motivasyon da şart ama bir yere kadar. İşte bunları deyip orada pek gelişim gösteremeyeceğini söyledim. O da bana Galatasaray’ın efsanesi olmak istediğini söyledi. “Yahu galatasarayın efsanelerini görmüyor musun? Onlar yüzünden koca camia Galatasaray’dan Fetösaray’a dönüştü. Hakan Şükür ülkeden kaçtı. Efsane denilen adam gazoz oldu. Şuan seveni bile kalmadı. Sen de mi böyle olmak istiyorsun Emincim?” diye bir çıkışta bulundum. Hak verdi bana. Son olarak ise lisede okuduğunu İngiltere’den nasıl yürütürüm diye söyledi. Ben de “Pandemi var zaten. Online olur sınavlar. Gel ben senin yerine girerim.” dedi. Bunu duyunca çok sevindi ve “Takımına gelip Bolton’u eski Bolton yapmak için ben de varım!” dedi.
 
     İlk yıl 35 maça çıktı ve 10 gol yenmeyen maçla sezonu kapattı. Overalı düşük olduğu için bira yedek kalınca overalı da çok yükselmedi. İkinci sene ise takımdaki stoper bolluğundan ilk 18’e giremez oldu. En sonunda kapıma dayandı. “Hocam hani bana söz vermiştiniz? Bu takımın bir parçası olmak istiyorum ben.” dedi. Haklıydı adam. Oynamazsa gelişemezdi. Bu yaşta gurbette yaşıyor olması da baya sıkıntı idi. Bu yüzden Emin Bayram’ın moralini de yükseltmek için aradım Kayseri Spor’u. Dedim Emin size yarım sezon gelsin. Hem oynar gelişir, hem de mantıları, pastırmaları gömüp fiziksel açıdan da iyi hale gelir. İşte bu sebeple Emin Bayram yarım sezonluğuna Kayseri’ye gitti. Orada çok iyi bir yarım sezon geçirdi ve geldiğinde 64 olan overalı 67 olmuştu. Yarım sezon için baya yeterli idi nu. Şimdi ise ilk 11’deki formasını kapmış oldu. Boyunun uzunluğu ile kafa toplarında iyi. Kendisine farklı bir çalışma programı da çıkardım. Seneye Premier Lig’te de baya iş yapacağını düşünüyorum. Yanında da 77’lik bir stoper oynattığım için eksikleri de çok sırıtmamış oluyor. Şu anlık kendisinden memnunum. Piyasa değeri de şuan 2.40 m.

Emin Bayram Fifa 21
2022 Ağustos

3.Arda Akbulut 195cm/77 kg GK (1 Ocak 2001) 1,20m

Arda Akbulut Fifa 21
Eylül 2020


     Sıradaki durağım ise Trabzon oldu. Öncelikle Trabzonlu bir arkadaşı aradım. Dedim bu Arda iş yapar mı? O da al dedi iş yapar. Poşet çıkarsa ama parasını senden alırım deyip . Çıktım uzun bir Karadeniz yolculuğuna. Arda’ya Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı örneklerini verdim. Biri Fransa’ya gidip yıldız olurken biri de burada yok olup gittiğinden bahsettim. Hak verdi bana. Hem Trabzon’da ne vardı ki? İngiltere’de daha iyi gelişebilirdi. Sonunda ikna olup takıma geldi. 2 senede 63 overaldan 72 overala çıktı. Gayet iyi gelişimdi. Ama yine de Arda hakkında bazı tereddütlerim var. Tabi bu tereddütlerimin bir sebebi de Fifa 21’den kaynaklı. Sanki Fifa 21’de önceki oyunlara göre daha kolay gol atılıyor. Bir diğer sebeple online maçlarda eski savunma değil de taktiksel savunmada oynamak zorunda bırakıyor oyun. Ben de bu yüzden taktiksel savunmaya geçtiğim için defans anlamında alışana kadar bazı sıkıntılar yaşadım. Bu yüzden çok ucuz goller yedim. O yüzden net bir şey demek istemesem de şüphelerim var yine de diyeyim. 2 senenin sonunda da takıma 75’lik bir kaleci aldım ve takıma forvet alabilmek için de finansal kaynak yaratmam gerekiyordu. Bu yüzden Arda’yı 6,59m’ye Genk’e sattım. Yolun açık olsun Arda.

Arda Akbulut Fifa 21
Ağustos 2022


4.Yusuf Demir 177cm/65 kg MOO/SĞK (2 Haziran 2003)

2020 Eylül

    Son olarak hedefimde Rapid Wien’in genç 10 numarası Yusuf Demir vardı. Kendisini 1,40m’ye takıma kazandırdım. Genel olarak kendisini ofansif orta sağa pozisyonunda değil de sol kanatta ve sağ kanatta oynatmayı tercih ettim. Hızlanma ve driblingi iyi olduğu için sağ ve soldan içeri çok iyi kat ediyor. Bitiriciliği de gayet yeterli. Zaman zaman içeri kat edip çaprazdan da goller atabilirsiniz kendisiyle. İki senede 65’ten 72’ye çıktı. Seneye Premier Lig’e çıktığımda da 76 overal olacağını düşünüyorum. Gayet de Premier Lig’teki ilk yıl için yeterli olacaktır. Bu arada defansif özellikleri o kadar iyi olmadığı için merkez orta sahada oynatırım düşüncesi ile almayın sakın. O mevkide pek verim alamazsınız.  

     İlk sene 46 maçta 9 gol 12 asistlik ikinci yıl ise 62 maçta 14 gol 9 asistlik bir performans gösterdi. Gayet yeterli veriler. 


Yusuf Demir Fifa 21
Ağustos 2022

        Yazımı bitirirken sizi Yusuf Demir'in golleri ile baş başa bırakayım. İyi Seyirler...

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar