Fifa Menajerlik'te daha fazla eğlenmenizi sağlayacak 7 yöntem - Ahmed Yasir Orman

Fifa Menajerlik'te daha fazla eğlenmenizi sağlayacak 7 yöntem

fifa menajerlik eğlence
Kapak tasarımı:Tolunay Kurttutar. Bu tarz işler yaptırmak için kendisine instagramdan ulaşabilirsiniz.

     Eğerki Fifa'da yıllardır menajerlik yapıyorsan ve artık sıkılmaya başladıysan bu yazı tam sana göre. Bu yazıdaki yöntemleri uygulayarak menajerlikte eskiden duyduğunu heyecanı ve eğlenceyi tekrar yakalayacaksın.

     1995 doğumluyum. 20 seneye yakın süredir Fifa’da menajerlik yaparım. İlk menajerliğimi de Fifa 2003’te abimle birlikte yapmıştım. O zamanlar iki kişi aynı menajerlikte farklı takımlar alıyordu. Abim Fenerbahçe’yi alınca ben de Beşiktaş’ı almıştım. (Burada lafı fazla uzatıp konudan sapmayayım. Başka bir yazıda uzun uzun eski menajerliklerdeki serüvenlerimi anlatırım.) Fifa 2003’ten sonra da ilk gerçek menajerliğimi Fifa 06’da yaptım. Ve bundan sonra da neredeyse her yıl Fifa’da menajerlik yapmış oldum. Bu kadar uzun süre de Fifa’da menajerlik yapınca da birçok deneyim yaşadım ve oyunu daha iyi eğlenceli hale taşıyacak yöntemleri geliştirdim. Şimdi gelin bu yöntemlere bakalım.

1.Alt liglerden takım seçin

     Bazı arkadaşlar menajerlikte hemen tuttuğu takımı veya Barcelona, Manchester United gibi takımları seçebiliyor. Böyle olunca ellerinde güçlü bir kadro oluyor. Güçlü bir kadro ile de çoğu maçı rahatlıkla kazanıp kısa sürede şampiyonluklar toplanabiliyor. Bu da bizi gayesi olmayan milyarderlerin çocukları pozisyonuna sokuyor. Bunun yanı sıra takımdaki futbolcuların overalları epey yüksek olunca takıma pek de transfer yapma gereği de duyulmuyor. Böyle olunca oyunda iyice pasif bir hal alıyorsunuz.

     Menajerlikte eğlenmek istiyorsanız acı çekmeniz lazım. Alt liglerden bir takımı adeta ellerinizle kazıya kazıya üst liglere çıkarıp şampiyon yapacaksanız. Geriye dönüp baktığınızda da emeğinizle gurur duyacaksınız. Ben ilk olarak bunu Fifa 06’da yapmıştım. O zaman 11 yaşımda olmama rağmen İtalya’nın 2. Liginden Albinoleffe takımını almıştım. Hatırladığım kadarıyla takıma Giggs’i ve Kezman’ı almıştım. O yıldan sonra da alt liglerden takım olayını sürekli yaptım. Tabi daha da eğlenceli olsun diye İngiltere 4. Liginin en kötü takımını seçiyordum. Barnet, Oxford United, Cambridge United, Mansfield Town, Forest Green… Ve şimdi de Bolton. Sanırım Şampiyonlar ligini kazanacak kadar ileri gidemedim ama her biri ile Premier Lig’e çıktım. 1. Ligten alsan takım en fazla 3 sezon oynarsın. Ama böyle minumum 5 sezon oynuyorsun. Uzun soluklu bir serüven olduğu için de futbolculara ve takıma daha fazla bağlanıyorsun. Şuan Boltonla 2. Ligteyim. 2 sezon geçmesine rağmen hiç sıkılmadım. Hala aynı heyecanla oynayabiliyorum. Bu zamana kadar hiç denemediyseniz hala ne duruyorsunuz? Hadi hemen alın bir takım ve bu heyecana ortak olun.

2.Sözleşme bitimine 6 ay kalmış yıldız futbolcuları takımına toplama!

     Şimdi diyebilirsiniz? Niye almayalım ki ne güzel takım güçlenir biz de kazanırız güzelce. Evet ilk başta güzel olabiliyor. Takımın hepsi neredeyse 90 üstü olmuş. Akıyor gidiyor. Ama bir süre sonra her maçı farkla yenmeye başlayınca sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca gerçekçilikten de biraz uzaklaşmış oluyorsunuz böyle yaparak. Ben de bu yıla kadar böyle yapardım. Takıma Lukaku, Pogba, Harry Kanelerle doldururdum. Bu yıl ise Bolton kariyerinde karar verdim böyle yapmayacağım. Alt ligten beri beni taşımış futbolcular da takımda olacak dedim. Şuan bu durumdan baya memnunum. Tabi isterseniz bir iki tane bu şekilde futbolcu alabilirsiniz. Sonuçta zaman zaman süper lig ekiplerine bile yıldız futbolcu gelebiliyor. Sizin de bir iki tane almanız ne gerçekçiliği bozar ne de oyun zevkinizi.

3.Bazı futbolculara bağlan!

     Oynarken sadece futbolcuların overallarına göre oynatma. Sevdiğin bir futbolcu mu var overalı düşük olsa da oynat. O futbolcu ile gol attın mı sanki kendin sevinmiş gibi olacaksın. Mesela ben Boltonla 3. Sezonumun başında serbest futbolculara göz gezdirirken gözüme 18 yaşında olan Ahmedoviç ilişti. İlk bakışta iyi bir topçu gibi gözükmüyor. Futbolcuyu squat ekibine inceletince çok hızlı ve teknik bir futbolcu olduğunu ama bitiricilik gibi forvetin olmazsa olmaz özelliklerinin çok kötü olduğunu gördüm. Aha dedim bu futbolcu benim. İsimlerimiz de aynı. Hemen aldım bu Bosnalı futbolcuyu takıma. O sıra Abuobakar’ı satmıştım. Hemen ondan boşalan yere koydum. He tabi bitiricilik kötü olunca bazen saç baş yoldurtuyordu ama atınca da gol baya kendim sevinmiş gibi hissediyorum. Şuan da ilk 11 oynatıyorum. Özel antrenmanlarla da geliştirdim kendisini. Gol krallığına da oynuyor.

     İşte siz de böyle kendinizle bağdaştıracağınız futbolcular bulun. Kendi hikayenizi yaratın benim gibi. Emin olun çok eğleneceksiniz.

Ahmedoviçi'in Liverpool'a attığı 4. gol. Maalesef attığı 4 gol kupada finale çıkmamıza yetmedi.

4.Takımınıza bir yaşlı yıldız futbolcu alın.

     Çocukluğunuzda sevdiğiniz futbolcular hala emekli olmamaışsa bunları kovalayın. Elbet fiyatı uygun bir tane bulacaksınızdır. Sevdiğiniz bu futbolcu ile oynamak da ayrı keyif verecektir. Ben Çocukken Rooney’i çok severdim. O yüzden bir iki oyunda kendisini almıştım. Bolton’da da almak istemiştim ama fiyatı 4. Ligte oynadığım sırada biraz pahalı gelmişti. O yüzden alamadım. Şimdi ise artık emekli olmuştur. Elbet sizin de hayran olduğunuz bir futbolcu olmuştur. Bu hayran olduğunuz futbolcuları emekliliğine 1-2 sene kalmışken takımınızda niye oynatmayasınız?

5.Türklerden oluşan bir takım kurun.

     Transfer yaparken kendinize farklı kısıtlamalar koyarak işi daha da eğlenceli yapabilirsiniz. Mesela tüm takımı Türklerden oluşturacağım gibi. Ben bunu hiç yapmadım ama her menajerlikte mutlaka takıma 3-4 tane genç Türk futbolcu alırım. Bu futbolcularla oynamak epey keyif verebiliyor. 

Bolton’da takımıma aldığım Türk futbolcuları görmek isterseniz buraya tıklayarak o yazımı da okuyabilirsiniz.

6.Serbest futbolcular

     Oyunda en keyif aldığım şeylerden biri de her transfer sezonunda serbest futbolculara bakmaktır. 100-150 futbolcuya bakmak hiç sıkmaz. Tek tek hepsine hızlıca bakıp takımda iş yapacak futbolcular ararım. Arada güzel futbolcu da bulabilirsiniz hatta. Mesela Abuobakar’ı buradan bulmuştum. Çok sevdiğim kendim olan Ahmedoviçi de burada buldum. Niye sizde burada kendinizi bulmayasınız ki?

7.Bir arkadaşınla birlikte oyna

     Elbette tek başınıza oynayarak da epey keyif alırsınız ama bir arkadaşınızla birlikte oynayıp takım hakkında tartışmak da epey keyif verecektir. Son dakika atılan bir golle birlikte sevinecek, kaybedilen bir maçta da sövebileceğiniz biri yanınızda olmuş olacak. Bu yolla kaybedeceğiniz maç sayısı da fazla olacağı için daha rekabetçi bir menajerlik geçirmiş olacaksınız.

        Sizin de kendinize has yöntemler varsa aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar