Şubat Ayında Aldığım Kitaplar 2021 - Ahmed Yasir Orman

Şubat Ayında Aldığım Kitaplar 2021

 kitap alışverişi
     Sizlerin sayesinde son zamanlarda sitem hızla büyüyor. Tabi bu büyümenin sonucu olarak sizlere kaliteli içerikler sunma borcu hissetmeye başladım kendimde. Bu sebeple de üzerine konuşabileceğim, sizlerle tartışabileceğim birkaç kitap alıp kütüphanemi zenginleştirmek istedim. Bu sebeple de BKM’nin sitesinden birkaç kitap aldım. BKM’nin sitesini tercih etmemin sebebi fiyat fark etmeksizin kargonun bedava olması idi. Tabi bunun pek önemi kalmadı. Çünkü BKM’de 100 lira üzerine Stefan Zweig’tan 5 kitabın bedava olduğunu görünce sepeti 100 lira üstüne geçirdim. He bedava kitapların hepsi bende var tabi. Gelince çevreme kitapları dağıtırım diye düşünsem de çok güzel bir kutu içinde gelince şimdilik kalsın dedim. Neyse lafı uzatmadan aldığım diğer kitaplardan biraz bahsedeyim. Bu kitaplar içinde incelememi istediğiniz bir kitap varsa da söylerseniz incelerim.

Mahfi Eğilmez’den 3 kitap

     Bildiğiniz üzere geçenlerde Mahfi Eğilmez’in ilk yazdığı roman olan İnferis kitabını incelemiştim. O yazım epey tutunca okumayı düşündüğüm Mahfi Eğilmez kitaplarını önceliğime almaya karar verdim. Bu sebeple de bana çok şey katacağını düşündüğüm Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi kitabını almak için siteye girdim. Daha önce Türkiye Ekonomisi dersini almıştım ve bu derste çok eğlenmiştim. Dünya ekonomisinin tarihini de öğrenerek çok şey kazanacağımı düşünüyorum. Tabi alırken gördüm ki Mahfi Eğilmez’in 3 kitabı set halinde uygun fiyata satılıyor. Bu setin içinde de Dünya ekonomisi de var. Bu kitabın yanında Örneklerle kolay ekonomi ve Değişim Sürecinde Türkiye isimlerinde iki kitap da vardı. Kolay ekonomi kitabı aslında bende vardı ama bir arkadaşa verdim. Malum birine verilen kitaplar geri gelmediği için bu kitap elimden gitmiş oldu. Kütüphanemde bulunması gerektiğini düşündüğüm için tekrardan aldım. Hem yazdığım iktisada giriş yazıları için de bana kaynak olacaktır.

Vezir Gambiti (Walter Tevis)

     Geçtiğimiz ekim ayında Netflix’te bu kitabın dizisi çıktı ve dizi tüm dünyayı kasıp kavurdu. Zaten pandemi ile birlikte evlerine kapanmak zorunda kalan insanlar bu diziyle birlikte bir anda satranca merak sardı. İnternette satranç takımları en çok satılanlar listelerine çıktı. Google’da satranç ile ilgili aramalar arttı. Bu sebeple benim de Satranç kitabına yazmış olduğum incelemeye ilgi epey arttı. İşte ben de çok severek izlediğim bu dizinin kitabını da okumam gerektiğini düşünüp aldım. Okuyan kişiler diziyi izleseniz bile kitaptan zerle sıkılmayacaksınız diyor. Bakalım ben de en kısa zamanda okuyacağım. Bloga da bu kitap hakkında bir yazı yazmayı planlıyorum.

Kadınlar Ülkesi (Charlotte Perkins Gılman)

     Gılman feminist edebiyatın en önemli temsilcilerindendir. Bu eserinde de 3 tane Amerikalı erkeğin sadece kadınların bulunduğu bir toplulukla karşılaşmasını anlatıyor. Kitap feminist ütopyanın ilk örneklerinden. Kitap üzerine tartışılıp çok şey yazılabileceğini düşündüğüm için aldım. Okuduktan sonra sizlere de kitap hakkında görüşlerimi aktaracağım.

Kana Diz Kana (Hakan Günday, Emre Orhan)

     Bu kitabı itiraf edeyim cahilliğimden aldım. Hakan Günday’ın çıkardığı son kitap olduğunu görüp sepete ekledim. Tabi ben roman beklerken çizgi roman karşıma çıktı. Daha önce pek çizgi roman okumasam da bu kitaba bir şans vereceğim. Yazardan daha önce Daha ve “Kinyas ve Kayra”yı okumuştum. Her iki kitabı da çok beğendim. Hakan Günday yeraltı edebiyatı işini çok iyi beceriyor. Bu dediğim iki kitabı okumadıysanız mutlaka okuyun.

Joseph Henry Blackburne: Yaşamı ve Oyunları (Selim Çıtak)

     Bilmeyenleriniz için söyleyeyim Youtube’ta chess24 Türkçe isimli kanal var. Daha önce kanalın ismi Satranç Medya idi. Bu kanalda çok güzel satranç içerikleri görebilirsiniz.  Bu kanalı takip eden herkes benim gibi bir Blackburne hayranı olmuştur. Kendisi 19. yüzyılın en büyük satranç ustalarındandır. İşte bu kanala da zaman zaman konuk olan Selim Çıtak Blackburne ile ilgili çok güzel bir kitap yazmış. Ben de hemen ön siparişle aldım. Şuan siteden baktığımda stoklarında kalmadığı gözüküyor maalesef. Bana da daha kargo ulaşmadığı için fotoğrafta kitabı telefondan göstermek durumunda kaldım. Kitap hemen gelse de başlasam...

Meselenin Özü (Graham Greene)

     Geçen gün arkadaşla başka bir arkadaşın iş görüşmesinden çıkmasını bekliyorduk. Malum tüm kafeler kapalı olduğu için soğukta da dışarıda beklemeyelim diye BKM’ye girip birlikte kitaplara göz gezdirmeye başladık. Baktıkça da kitaplar bizi içine çekti. Baktık 3 al 2 öde kampanyası da hala devam ediyor. O zaman niye birlikte kitap almayalım mı diyerek arkadaş 2 kitap aldı ben de bu kitabı yani Meselenin Özü’nü aldım. Kitap ikinci dünya savaşı sırasında Büyük Britanya sömürgesi Sierra’da geçiyor. Üzerine çok şey yazılacak bir kitap. Kitap Modern Library’nin 20. Yüzyılda İngiliz dilince yazılmış en iyi 100 roman listesinde kırkıncı sırada yer almıştır. Kitaba başladım. Şu anlık güzel gidiyor. Size de instagramda bu kitaba inceleme yazayım mı diye soru sormuştum. Bir çoğunuz da incelememi istemişsiniz. En kısa zamanda sitede kitapla ilgili bir yazı göreceksiniz.

Yökdil kitapları

Bundan sonra artık Yökdil sınavlarına gireceğim için iki tane Yökdil kitabı aldım. Birisi taktik kitabı olan Modadil yayınlarından çıkmış "Yökdil sosyal bilimler sınav stratejileri" kitabı. Bu sınava girecek herkese öneririm. Çok güzel hazırlanmış bir kitap. Bu sınavda kelime bilmek de çok önemli olduğu için  Benim Hocam'dan Yökdil kelime kitabı da aldım. Her gün bu kitaptan 10 kelime öğrenmeye çalışıyorum.

Neyse yahu! Lafı da fazla uzatmayayım. Baya fazla kitap almışım. Ben gideyim de biraz kitap okuyayım en iyisi. Size de bol okumalı günler dilerim.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar