Kolay Yapılan Ev Yapımı Sürmelik Çikolata Tarifi - Ahmed Yasir Orman

Kolay Yapılan Ev Yapımı Sürmelik Çikolata Tarifi

                İnternetteki diğer tariflere baktığımda benim yaptığım tariften farklı olduğunu gördüğümden ve o tariflerin benim vereceğim tariften daha az lezzetli olacağını düşündüğüm için sizlere şimdi annemin defterinden çıkma çok gizli sürmelik ya da diğer ismiyle kahvaltılık çikolata tarifi vereceğim. Üstelik bu leziz tarifi yapmak 15 dakikanızı bile almayacak ve marketten aldığınız katkı maddeli çikolataların yanında dünyanın en sağlıklı kahvaltılık çikolatası pozisyonuna geçmiş olacaktır. Şimdi malzemelere geçelim:


Malzemeler:

-5 yumurta
-12 yemek kaşığı şeker
-3 yemek kaşığı pirinç unu (Eğer pirinç unu yoksa normal un koyabilirsiniz)
-2 yemek kaşığı kakao
-250 gram tuzsuz tereyağı
-Dilerseniz bir paket vanilya atabilirsiniz.
-İsteğe bağlı içine toz fındık konabilir.


Nasıl yapılır:

-Yumurtalarımızı ve şekerimizi kaba atıp çırpıyoruz. (Çırpma teli ile de yapılabilir ama el mikseriyle karıştırırsa daha iyi olur.)
-Ardından unu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Bundan sonra kakaomuzu ve vanilyamızı da atıp yine karıştırıyoruz.
-En son içine ocakta ısıtıp sıvı haline getirdiğimiz tereyağını koyuyoruz. Tereyağını sıcak atıyoruz ki kabımızın içindeki malzemeler biraz pişsin ve lezzetli hale gelebilsin.
-İsterseniz bundan sonra içine fındık tozu koyabilirsiniz. Fındık tozu koyarsanız çikolatanız daha katı bir hal alacaktır.
               
                Katı bir halde yemek istiyorsanız buzdolabında beklettikten sonra yiyebilirsiniz. Tabi hazır sürmelik çikolatalar gibi katı hal almasını beklemeyin. Onlara göre biraz daha akışkan olur. Yerken de ekmeğinize sürmekle uğraşmayın hafif akışkan hali sayesinde ekmeğinizi bandırarak afiyetle yiyebilirsiniz.

                Bu tarifle baya çikolata çıkıyor ama çikolatanın çok olmasına aldanmayın sakın. O kadar güzel ki bir oturuşta bir ekmeği rahatlıkla bitirebilirsiniz bu yüzden kilo alamayan arkadaşların bu tarifi yapıp yemesi lazım. Şimdiden tarifi uygulayan arkadaşlara afiyet olsun.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Eskiden biz de bu çikolatalardan yapardık. Çocukken çok hoşumuza giderdi. Sonra marketten alıp yemek kolayımıza geldiği için unuttuk gitti. Tarif için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yine yapmalısınız. O kadar hızlı oluyor ki markete hazır çikolata almaya gideceğiniz sürede bile yapabilirsiniz. :D

      Sil