The 100 dizi incelemesi - Ahmed Yasir Orman

The 100 dizi incelemesi

 Başlangıç Tarihi: 2014 / 42Dak. / Macera, Dram, Bilimkurgu
Ülke ABD
İmdb puanı:7.7/10
Benim puanım: 9/10
the 100

                Bundan 3 ay önce Aralık sonu okulda sınavlarıma az kalmışken bir anda içimdeki dizi izleme dürtüsü ortaya çıktı ve neden ders çalıştıktan sonra bir bölüm izlemeyeyim ki gibi bir düşünce ortaya atıp oturdum dizi araştırmaya. Çok kafa yoracak bir dizi olmamalıydı malum zaten dersler epey yoruyordu ve kendimi rahatlatacak bir dizi bulmalıydım. Araştırmalarım sonunda karşıma The 100 çıktı. Gençlik dizisiydi ve hayatta kalma dizilerindendi. Tam seveceğim türlendendi. Sadece ortaya çıkan soru işareti IMDB puanının 7.7 olmasıydı. Dizi uzun sürdüğü için bu puana göre ileriki sezonlarında sıvamış olabilirdi. Bu büyük riskti. Sonuçta 6 sezonu yayınlanmış bir diziye başlayacaktım. Ama bir yandan gençlik dizisi olduğundan herkesin 9-10 atmayacağını bildiğim için puanının düşük olması tolere edilebilirdi. Zaten dizinin türü de tam sevdiğim türden olduğu için başladım direk diziye ve daha ilk bölümde benden geçer notunu almış oldu.
                Dizi toplamda 6 sezon olup 84 bölümden oluşuyor. Benim diziyi bitirmem yaklaşık 3 ayımı aldı. Son sezonu da önümüzdeki ay gelecek ve final yapacağı söyleniyor. Dizi efsane diyeceğim diziler arasına girmez ama heyecanla da izletir. Tabi bu arada aşırı mantık hatalarına, ya da bu karakter niye şimdi böyle yaptı diye düşünmezsek izlemesi daha zevkli de olacaktır.
                Azıcık olaydan bahsedeyim. Dünya yaşanılamaz hale gelmiş ve bir kısım insan uzaya kaçmış ve Ark dedikleri istasyonu kurmuşlar. Tabi 97 yıl geçtikten sonra bu istasyonda sorulnlar ortaya çıkmış ve 100 mahkumu dünyaya keşfe yollamaya karar vermişler. Tabiki de bu 100 mahkum gençlerden oluşuyor ne de olsa gençlik dizisi değil mi? Ve buradan sonra olaylar başlıyor. Her sezonda olaylar bambaşka yerlere geliyor. Yeni karakterler giriyor, başroller ölüyor falan filan. Spoiler olmaz heralde bu. Böyle bir dizide de ölmeyecekse nerede ölsün?
                Bana göre izlenebilir dizi. Tabi az dizi izleyen biri iseniz ve vaktiniz de kısıtlıysa biraz düşünmenizi öneririm. Abimle de bunu tartışmıştık. Bana bundan önce izlemediğim bir sürü dizi olduğunu neden bunu izlediğimi  sordu. Cevabım “Bu tarz dizileri sevdiğimden izliyorum.” oldu. Eğer dünya yok olmuş ve geride kalan insanların hayatını anlatan dizileri seviyorsunuz benim gibi çok düşünmeyin izleyin gitsin. İzlemeseniz de bu gidişle gerçek hayatta izleyeceksiniz zaten. Neyse yahu. Lafı da fazla uzatmayayım. Yine dizi ile ilgili bir şeyler yazmak istersem gelir yazarım. Koronasız, bol sağlıklı günler dilerim.

Blogumun instagram hesabını takip etmek istersen buraya tıklayabilirsin.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu diziyi çok duydum ama ben genelde yemek yaparken izlediğimden takip gerektirecek dizileri pek izleyemiyorum. Genelde daha basit konulu dizi ya da film tercihim. Mesela romantik komedi filmlerde olabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek yaparken Türk dizisi iyi gider anca. 10 dk bakmasanız bile konuyu kaçırmıyorsunuz. :)

      Sil